Otvorena rampa za osobe s teškoćama u kretanju u PP Poreč

Slika PU_I/vijesti/2009/10/rampa-porečw.jpg

Povodom međunarodnog Dana osoba s invaliditetom , jučer 3. prosinca u Policijskoj postaji Poreč svečano je otvorena pristupna rampa za osobe s teškoćama u kretanju.

Foto: PU istarska
Povodom međunarodnog Dana osoba s invaliditetom
, jučer 3. prosinca  u Policijskoj postaji Poreč svečano je otvorena  pristupna rampa za osobe s teškoćama u kretanju.

Naime, nakon prilagodbe zgrade sjedišta PU istarske, sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osoba s invaliditetom  i smanjene pokretljivosti pristupilo se i prilagodbi objekta u Policijskoj postaji Poreč.
 
Na početku svečanosti, sve prisutne u ime domaćina  pozdravio je    načelnik PP Poreč g. Valter Opašić, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratila  načelnica Sektora pravnih , financijskih i  tehničkih poslova, gđa Vera Mihevc koja je u  svom govoru, između ostalog, istaknula da je izrađen projekt za sličan ulaz u policijsku postaju Pazin dok su pred dovršetkom oni za rampe u policijskim postajama u Buzetu, Rovinju i Labinu.

Na kraju se okupljenima, među kojima su bili članovi Društva invalida Poreč, gradonačelnik grada Poreča i predstavnik Županije g. Josip Zidarić i i ostali, u  ime osoba s invaliditetom obratio se dopredsjednik Društva invalida Poreč g. Vittorio Malinarich  i zahvalio  svima koji su pridonijeli realizaciji projekta.

 


Stranica