Izvješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu za protekli vikend

Slika PU_I/vijesti/2009/12/stanje sigurnostiw.jpg

Na cestama Županije istarske, za protekli vikend, od 18. do 20. prosinca 2009. godine, dogodila se ukupno 21 prometna nesreća, od čega; tri prometne nesreće s povrijeđenim i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tri prometne nesreće s povrijeđenim osobama, tri su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Foto: PU istarska

Za protekli vikend, od 18. do 20. prosinca 2009. godine, na cestama Županije istarske dogodila se ukupno 21 prometna nesreća, od čega; tri prometne nesreće s povrijeđenim i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tri prometne nesreće s povrijeđenim osobama, tri  su  osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

 U sedam prometnih nesreća uzrok je bio  slijetanje vozila izvan kolnika ,a  nepropisna ili neprilagođena brzina u devet  prometnih nesreća, te alkohol kao uzrok evidentiran je u tri  prometne nesreće.

U proteklih 48 sati, promet na istarskim prometnicama obilježili su nepovoljni vremenski uvjeti (snijeg,led), što je otežalo prometovanje motornih vozila na svim cestovnim pravcima i ograničilo kretanje pješaka.

Zbog takvih uvjeta i stanja na cestama, te nepripremljenosti vozača za vožnju u zimskim uvjetima, u spomenutom vremenskom periodu evidentirano je 13 prometnih nesreća ili 62% prometnih nesreća.  

 
.


Stranica