Koristite sigurnosne pojaseve i autosjedalice!

Slika PU_I/vijesti/2010/pojasevi i sjedalicew.jpg

Tijekom 2009. godine zamijećena je problematika nekorištenja sigurnosnih pojaseva, posebice putnika u osobnim automobilima na stražnjem sjedalu

Foto: PU istarska

Tijekom 2009. godine zamijećena je problematika nekorištenja sigurnosnih pojaseva, posebice putnika u osobnim automobilima na stražnjem sjedalu. Naime,  dva  putnika koja nisu koristila sigurnosni pojas smrtno su stradala u 2009. godini.

Policijski službenici PU istarske su tijekom 2009. godine utvrdili 3015 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Poradi smanjenja broja smrtno stradalih i ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici PU istarske  u narednom će razdoblju vršiti  pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa vozača, suvozača i putnika u vozilima.

Isto tako, u cilju preveniranja nastanka događaja prometnih nesreća u kojima stradavaju djeca-putnici, poduzimati će se adekvatne mjere prema vozačima koji na neprimjeren način prevoze djecu (nekorištenje autosjedalica i nevezivanje sigurnosnim  pojasevima na stražnjem sjedalu).

Ovim putem upozoravamo vozače i putnike na poštivanje prometnih propisa gdje će se pored mjera upozorenja primjenjivati i zakonom predviđene sankcije (novčana kazna – 500,00 kn)

 

 


Stranica