Razriješeno ubojstvo kraj Pule iz 2006. godine

Službenici Sektora kriminalističke policije PU istarske su u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli te u suradnji sa Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije MUP-a RH i PU zadarskom proveli i dovršili kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da su P.M. (1962.) iz Crikvenice i Š.M. (1957.) iz Vrsara počinili kazneno djelo ubojstva N.G. (1974.)

Službenici Sektora kriminalističke policije PU istarske su  u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli te u suradnji sa Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije MUP-a RH i PU zadarskom proveli i dovršili kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da su P.M. (1962.) iz Crikvenice i Š.M. (1957.) iz Vrsara počinili kazneno djelo ubojstva N.G. (1974.)

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Š.M. u prvoj polovici 2006. godine nagovorio P.M. da iz koristoljublja liši života N.G., kako Š.M. više ne bi morao plaćati N.G. za prethodno izvršeno ubojstvo na što je P.M. pristao, jer N.G-u . nije želio dati dio novca kojeg mu je trebao dati za prethodno ubojstvo,  pa je dana 26. lipnja 2006. godine oko 21 sati,  P.M.  na poljskom putu kod Muntića, nedaleko Pule, ispalio više hitaca pištoljem u glavu N.G., što je dovelo do smrtnog ishoda.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih P.M. i Š.M. je zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teško ubojstvo dana 12. veljače 2010. godine podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu.

 


Stranica