Akcija kontrole brzine kretanja na istarskim prometnicama

Slika PU_I/vijesti/2010/kontrola-brzinew.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, PU istarska provesti će istovremenu prometnu akciju pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“, dana 21. veljače 2010. godine (nedjelja), u vremenu od 5.00 do 11.00 sati.

Foto: PU istarska
Analizom grešaka kod prometnih nesreća u 2010. godini utvrđeno je da se 89 prometnih nesreća dogodilo zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što čini udio od 38% u ukupnom broju grešaka vozača kod prometnih nesreća.
Najveći broj nesreća sa greškom brzinom događa se u dane vikenda.


Slijedom iznijetog dominantan problem sa stanovišta sigurnosti cestovnog prometa i nadalje predstavljaju prometne nesreće i njihove posljedice u kojima je greška vozača „BRZINA“.
       

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, PU istarska provesti će istovremenu prometnu akciju pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“, dana 21. veljače 2010. godine (nedjelja), u vremenu od 5.00 do 11.00 sati.

Tijekom provedbe akcije pored nadzora brzine kretanja vozila, sankcionirati će se i ostala gruba kršenje prometnih propisa.



Stranica