Prometno redarstvo

Slika PU_I/vijesti/2010/sastanak.jpg

Na inicijativu PU Istarske dana 25. ožujka održan je sastanak sa predstavnicima gradova i općina Županije istarske na temu prometnog redarstva. Sastanak je otvorio načelnik PU Istarske g. Mladen Blašković, a prezentaciju je održao načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa g. Davor Tomičić.


Na inicijativu PU Istarske dana 25. ožujka održan je sastanak sa predstavnicima gradova i općina Županije istarske na temu prometnog redarstva.

Sastanak je otvorio načelnik PU Istarske g. Mladen Blašković, a prezentaciju je održao načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa g. Davor Tomičić.

Tom prigodom predstavnicima tijela jedinica lokalne samouprave date su osnovne informacije o mogućnosti ustroja, organizaciji te ulozi prometnog redarstva u tijelima jedinica lokalne samouprave.

Tijekom sastanka naglašeno je da su svi preduvjeti za prijenos ovlastiostvareni te da poslove nadzora nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, upravljanje prometom te premještanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, mogu, osim policije, obavljati i jedinice lokalne samouprave kroz prometno redarstvo.



Stranica