Kontrola brzine kretanja vozila

Slika PU_I/brzinamala1.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, PU istarska provesti će istovremenu prometnu akciju sa PU primorsko-goranskom pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“, dana 27. ožujka (subota), u vremenu od 12 do 16 sati.


Foto: PU istarska

Analizom grešaka kod prometnih nesreća u 2010. godini utvrđeno je da se 119 PN dogodilo zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što čini udio od 37% u ukupnom broju grešaka vozača kod prometnih nesreća.
Najveći broj nesreća sa greškom brzinom događa se u dane vikenda. Slijedom iznijetog dominantan problem sa stanovišta sigurnosti cestovnog prometa i nadalje predstavljaju prometne nesreće i njihove posljedice u kojima je greška vozača „BRZINA“.
Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, PU istarska provesti će istovremenu prometnu akciju sa PU primorsko-goranskom pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“, dana 27. ožujka (subota), u vremenu od 12 do 16 sati.
Tijekom provedbe akcije pored nadzora brzine kretanja vozila, sankcionirati će se i ostala gruba kršenje prometnih propisa.

Stranica