Akcija "Nadzor vozača mopeda i motocikla" na području cijele PU istarske

Slika PU_I/vijesti/2010/Picture 037w.jpg

PU istarska u cilju povećanja sigurnosti navedenih skupina u prometu dana 17. travnja od 13 do 18 sati provodi zajedničku represivnu akciju sa PU primorsko- goranskom pod nazivom „Nadzor vozača Mopeda i motocikla„.

Foto: Ilustracija

U 2009 godini, na području PU istarske ukupno je evidentirano 3307 prometnih nesreća , od čega su 33 prometne nesreće sa poginulim osobama, u kojima su  36 osobe smrtno stradale, od čega su 9 vozača motocikala i mopeda ili 25 % njih smrtno stradalo, dok su ukupno 58 vozača motocikla mopeda zadobili teške tjelesne ozljede, od ukupno 194 teško ozlijeđenih osoba u 2009 godini, što čini 30% teško ozlijeđenih vozača motocikala i mopeda.

Kontinuiranim praćenjem, sagledavanjem i analizom svih pokazatelja te potaknuti stradavanjem vozača mopeda i motocikala na našem području, može se zaključiti da su (pored pješaka, biciklista) vozači mopeda i motocikala, najranjiviji sudionici u prometu .

Najčešće greške (kod prometnih nesreća) koje čine vozači mopeda i motocikala su: nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje.

Najčešći prekršaji koji čine vozači mopeda i motocikala su: upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehničkim nepregledanim vozilima i nekorištenje zaštitne kacige.

 
Stoga PU istarska u cilju povećanja sigurnosti navedenih skupina u prometu sutra 17. travnja  od 13 do 18 sati provodi zajedničku represivnu akciju sa PU primorsko goranskom pod nazivom „Nadzor vozača mopeda i motocikla.  


Stranica