Stanje na istarskim prometnicama tijekom vikenda od 16. do 18. travnja

Slika PU_I/vijesti/kontrola brzine kretanja PUI-PR-grw-.jpg

Proteklog vikenda od 16 do 18. travnja 2010. godine na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 16 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.


Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda od 16 do 18. travnja 2010. godine na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 16 prometnih nesreća, od čega dvije  prometne nesreće s povrijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama dvije su osobe  zadobile lakše tjelesne ozljede.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz nepoštivanje prednosti prolaza u tri prometne nesreće te nepropisna i neprilagođena brzina u tri prometne nesreće, a prisutnost alkohola u prometnim nesrećama utvrđena je kod dva  vozača, dok je u jednoj prometnoj nesreći vozač bio pod utjecajem droga. 

Policijski službenici u kontroli i nadzoru prometa ukupno su kontrolirali 532 vozila, a utvrdili su 343 prometnih prekršaja, kako slijedi;

 
·         nepropisna brzina, 113 prekršaja

·         nepropisno pretjecanje, 36 prekršaja

·         vožnja pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja

·         vožnja pod utjecajem droga, 4 prekršaja

·         nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu, 6 prekršaja

·         vožnja „neregistriranim“ motornim vozilom,  11 prekršaja

·         upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 10 prekršaja

·         korištenje mobitela za vrijeme vožnje, 3 prekršaja

·         nevezivanje sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja

·         ostalo 107 prekršaja.

 

Iz prometa je isključeno 44 vozača i 11 vozila.

Zbog kršenja prometnih propisa, policijski službenici uhitili ili smjestili u posebne prostorije ukupno  osam  vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, droga ili odbijanja alkotestiranja.

 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača iz Premanture, kojom prilikom je vozaču izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 2,27 g/kg i prisutnost droge. Zbog opasnosti da će ponoviti istovjetni prekršaj vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka razloga zbog kojih je smješten u posebne prostorije (do 12 sati).   

 


Stranica