Skrivio dvije prometne nesreće i pobjegao

Dana 04. travnja 2010 godine oko 18,40 sati, pedesettrogodišnji D.Z. iz Medulina upravljao je osobnim automobilom marke "Mercedes" pulskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola, kolnikom Flaciusove ulice u Puli.

 Dana 04. travnja 2010 godine oko 18,40 sati, pedesettrogodišnji D.Z. iz Medulina upravljao je osobnim automobilom marke "Mercedes" pulskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola, kolnikom Flaciusove ulice u Puli. Dolaskom na semaforizirano raskrižje skrenuo je u Arsenalsku ulicu, ne prilagodivši pri tom brzinu kretanja uvjetima na cesti, uslijed čega je svojim automobilom potpuno prešao na lijevi kolnički trak gdje je udario u bočni dio automobila marke "Hyundai Accent" pulskih registarskih  oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala tridesetdvogodišnja S.Š. iz Pule. Nakon nesreće, D.Z. je napustio mjesto događaja ne sačekavši dolazak policijskih službenika.
Nedugo nakon toga, oko 19,00 sati, na kolniku Premanturske ceste, D.Z. je ušavši u oštri zavoj bez da je prethodno prilagodio brzinu kretanja, ponovo prešao na lijevu stranu kolnika gdje je udario u osobni automobil marke "Opel Kadet", pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao tridesetsedmogodišnji K.K. iz Premanture. Nakon izazvane prometne nesreće, D.Z. je ponovno napustio mjesto događaja ne sačekavši dolazak policijskih službenika.
Oko 20,00 sati D.Z. je po policijskoj ophodnji zatečen nedaleko mjesta događaja na Prematurskoj cesti, te mu je određen smještaj u posebne prostorije do otriježnjenja.
Protiv D.Z. slijedi podnošenje adekvatnih prekršajnih prijava iz ZSPC-a.


Stranica