Stanje na istarskim prometnicama tijekom vikenda od 7. do 9. 5.

Slika PU_I/vijesti/2010/fabijančićw.jpg

Od 7. do 9. svibnja na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 21 prometna nesreća, od čega šest prometnih nesreća s povrijeđenim osobama, te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a pet osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede.


Foto
: PU istarska

Od  7. do 9. svibnja na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 21 prometna nesreća, od čega šest prometnih nesreća s povrijeđenim osobama, te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama dvije su osobe  zadobile teške tjelesne ozljede, a  pet osoba zadobilo je  lakše tjelesne ozljede.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz neprilagođenu brzinu - sedam prometnih nesreća , nepoštivanje prednosti prolaska u dvije prometne nesreće, a prisutnost alkohola u prometnim nesrećama utvrđena je kod pet vozača i u jednoj prometnoj nesreći prisutnost droge.

Policijski službenici u kontroli i nadzoru prometa ukupno su kontrolirali 513 vozila, kojom prilikom je utvrđeno  232 prometnih prekršaja,  od kojih izdvajamo :

·         nepropisna brzina, 95 prekršaja

·         nepropisno pretjecanje, 22 prekršaja

·         vožnja pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja

·         vožnja pod utjecajem droga, tri  prekršaja

·         vožnja „neregistriranim" motornim vozilom, 11 prekršaja

·         upravljanje pod zabranom, dva prekršaja

·         upravljanje mot.vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja

·         korištenje mobitela za vrijeme vožnje, četiri prekršaja

·         ne nošenje zaštitne kacige na glavi, jedan prekršaj

·         nevezivanje sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja

Iz prometa je isključeno 35 vozača i 11 vozila.

Zbog kršenja prometnih propisa, policijski službenici uhitili ili smjestili u posebne prostrije ukupno tri vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, droga ili odbijanja testiranja.

Za izdvojiti je :

Dana,  2. svibnja oko 03,35 sati u ulici. 43. Ist. Divizije u Puli u nadzoru prometa zatečen je 42- godišnji  vozač osobnog automobila marke BMW , da upravlja pod utjecajem alkohola 1,04g/kg i pod utjecajem opojnih droga, kojom prilikom je uhićen , te mu je od strane Prekršajnog suda u Puli, određeno zadržavanje u trajanju od 5 dana do 6. svibnja, nakon čega je ponovo dana 9. svibnja  oko 0,10 sati na raskrižju D-66 (obilaznica) i Labinske ulice u Puli zatečen u prometu da upravlja gore navedenim automobilom  za vrijeme dok mu je određena mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilima pod utjecajem alkohola, koncentracija 0,98 g/kg i po utjecajem opojnih droga u organizmu, nakon čega je uhićen, te mu je na Prekršajnom sudu u Puli odredio zadržavanje od 12 dana u Zatvoru u Puli . 

 
 
 


Stranica