Policija zaplijenila veću količinu pirotehnike prije početka nogometne utakmice

Slika PU_I/vijesti/2010/04/Pirotehnikaw.gif

Prije početka nogometne utakmice policijski službenici u okviru svojih nadležnosti obavili su pregled stadiona i tom prilikom pronađena je veća količina pirotehnike koju su domaći navijači namjeravali upotrijebiti tijekom odigravanja nogometne utakmice te je time spriječeno protupravno ponašanje dijela navijača, a za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice nije zabilježen nijedan incident od strane gledatelja. .


Foto
: PU istarska

U svezi odigravanja nogometne utakmice 30. kola I. HNL između NK "Istra 1961" i HNK "Rijeka" koja je odigrana 13. svibnja od 17 do 19 sati na stadionu SRC "Uljanik – Veruda" u Puli izvješćujemo vas sljedeće:
 
Na utakmici je bilo nazočno oko 2.500 gledatelja od čega oko 250 pripadnika navijačke skupine "Demoni" i oko 150 pripadnika navijačke skupine "Armada".

Prije odigravanja nogometne utakmice zatečene su četiri osobe pod utjecajem alkohola (navijači gostujuće momčadi) od kojih su dvije osobe zbog manje koncentracije alkohola (do 0,8 g/kg) preventivno zadržani, dok će se protiv dvojice zbog utvrđene koncentracije alkohola od 1,19 g/kg, odnosno 1,31 g/kg podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Puli sukladno odredbama čl. 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Sva četvorica su nakon završetka utakmice pušteni zbog prestanka razloga za zadržavanje.
 
Također, prije početka nogometne utakmice policijski službenici u okviru svojih nadležnosti obavili su pregled stadiona i tom prilikom pronađena je veća količina pirotehnike koju su domaći navijači namjeravali upotrijebiti tijekom odigravanja nogometne utakmice te je time spriječeno protupravno ponašanje dijela navijača, a za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice nije zabilježen nijedan incident od strane gledatelja.
 

Pronađeno je ukupno 32 komada pirotehnike od čega  dvije dimne kutije namijenjene za signalizaciju na moru, 12 dimnih kutija za koreografiju (na predstavama, utakmicama), pet baklji, 13 komada improvizacija od baklji s fitiljem.

Slijedi daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju kome pripada pirotehnika i kako je dospjela u sanitarnu prostoriju.
 


Stranica