Najava akcije "Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa"

Slika PU_I/vijesti/2010/04/kopčašw.jpg

Poradi smanjenja broja smrtno stradalih i ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici PU istarske će dana 19.. svibnja od 10 do 13 sati provesti preventivnu akciju „NADZOR KORIŠTENJA SIGURNOSNOG POJASA“, te će se tom prilikom vršiti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa vozača, suvozača i putnika u vozilima.


Foto
: PU istarska

Koristite sigurnosne pojaseve i autosjedalice!
 
Tijekom 2009. godine zamiječena je problematika nekorištenja sigurnosnih pojaseva, posebice putnika u osobnim automobilima na stražnjem sjedalu. Naime,  dva  putnika koja nisu koristila sigurnosni pojas smrtno su stradala u 2009. godini.

Policijski službenici PU istarske su tijekom 2009. godine utvrdili 3015 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.


Poradi smanjenja broja smrtno stradalih i ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici PU istarske  će sutra 19. svibnja.  od 10 do 13 sati provesti preventivnu akciju „NADZOR KORIŠTENJA SIGURNOSNOG POJASA“, te će se tom prilikom vršiti  pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa vozača, suvozača i putnika u vozilima.


Isto tako, u cilju preveniranja nastanka događaja prometnih nesreća u kojima stradavaju djeca - putnici, poduzimati će se adekvatne mjere prema vozačima koji na neprimjeren način prevoze djecu (nekorištenje autosjedalica i nevezivanje sigurnosnim  pojasevima na stražnjem sjedalu).

Ovim putem upozoravamo vozače i putnike na poštivanje prometnih propisa (za nekorištenje sigurnosnog pojasa predviđena je novčana kazna – 500 kn).
 

Stoga, prije početka svake vožnje pa i one najkraće - obavezno koristite sigurnosni pojas!

 

Njegovim korištenjem na samo da ćete izbjeći plaćanje zakonske sankcije, već ćete u slučaju prometne nesreće izbjeći teže posljedice stradavanja. 
Stranica