Najava akcije "Nadzor i kontrola vozača pod utjecajem droga"

Slika PU_I/vijesti/2010/04/uređaj-za-drogu.jpg

Postaja Prometne policije Pula zbog smanjivanja prometnih nezgoda u kojima sudjeluju vozači koji su pod utjecajem droga će sutra 27. svibnja provesti represivnu akciju pod nazivom „NADZOR I KONTROLA VOZAČA POD UTJECAJEM DROGA“, a kojoj je cilj u što većoj mjeri spriječiti upravljanje vozilom pod utjecajem droga, kao i spriječiti događanje prometnih nesreća i nastupanje štetnih posljedica u prometu prouzrokovanih od strane vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem droga. Također je cilj ukazati na sve veću pojavu upravljanja vozilima pod utjecajem droga, kao i na senzibiliziranje vozača i javnosti da ne započinju vožnju sa vozilom ukoliko su pod utjecajem droga.

Foto: PU istarska

Postaja Prometne policije Pula zbog smanjivanja prometnih nezgoda u kojima sudjeluju vozači koji su pod utjecajem droga će sutra  27. svibnja provesti represivnu akciju pod nazivom „NADZOR I KONTROLA VOZAČA POD UTJECAJEM DROGA“, a kojoj je cilj u što većoj mjeri spriječiti upravljanje vozilom pod utjecajem droga, kao i spriječiti događanje prometnih nesreća i nastupanje štetnih posljedica u prometu prouzrokovanih od strane vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem droga.

Također,  cilj je  ukazati na sve veću pojavu upravljanja vozilima pod utjecajem droga, kao i na senzibiliziranje vozača i javnosti da ne započinju vožnju sa vozilom ukoliko su pod utjecajem droga.  

Naime, u  prva četiri mjeseca 2010. godine na području Postaje prometne policije Pula zabilježeno je 287 prometnih nesreća, od kojih dvije  prometne nesreće s poginulim osobama, 66 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 219 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama stradale su 84 osobe, od kojih su smrtno stradale dvije  osobe, pet  osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede, a 77 osoba zadobilo je lake tjelesne ozlijede.
 

 U navedenim prometnim nesrećama kod  sedam je  sudionika utvrđena  prisutnost opojnih droga.

Tijekom 2009. godine na području Postaje prometne policije Pula  policijski službenici su u nadzoru prometa kod 100 vozača utvrdili prisutnost opojnih droga, dok su u prva četiri mjeseca 2010. godine  policijski službenici  kod 42 vozača utvrdili prisutnost opojnih droga pomoću uređaja za preliminarno testiranje „Cozart-rapiscan“, 11 vozača odbilo je testiranje.

 Ukupno su utvrđena 53 prekršaja upravljanja vozilom sa prisutnosti opojnih droga i odbijanja testiranja na opojne droge.


Stranica