Rezultati akcije "Nadzor vozača mopeda i motocikla"

Slika PU_I/IMG_2250.jpg

Primarni cilj pojačanih aktivnosti bio je smanjenje događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu sa ciljanim preventivno-represivnim aktivnostima na određenom prostoru. Navedenim pojačanim aktivnostima pokušalo se djelovati na svijest vozača, odnosno da se pridržavaju prometnih propisa.


Foto
: PU istarska 

Sukladno najavljenim aktivnostima policije u subotu 5. lipnja od 10 do 17 sati poradi podizanja stanja sigurnosti prometa na cestama provedena je istovremena prometna akcija „Nadzor vozača mopeda i motocikla“ na području R Hrvatske i R Slovenije, odnosno na području PU istarske i na području  UNZ Kopar.

Primarni cilj pojačanih aktivnosti bio je smanjenje događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu sa ciljanim preventivno-represivnim aktivnostima na određenom prostoru.

Navedenim pojačanim aktivnostima pokušalo se djelovati na svijest vozača, odnosno  da se pridržavaju prometnih propisa.


Tijekom akcije na području PU istarske  kontrolirana su 254 vozila od toga 142 mopeda i motocikla. Utvrđen je 81 prometni prekršaj, od toga je utvrđeno 38 prekršaja vozača mopeda i motocikla, od kojih ističemo:

 
  • nekorištenje zaštitne kacige – 19 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 2 prekršaja
  • upravljanje prije stjecanja prava – 2 prekršaja
  • istek važenja prometne dozvole – 2 prekršaja
  • nepostavljanje reg. pločica na vidljivom mjestu – 2 prekršaja
 
 Slijedom iznijetog vidljivo je da je utvrđen znatan broj prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, slijedom čerga upozoravamo sve sudionike u prometu da za vrijeme vožnje koriste zaštitnu kacigu.


Stranica