Suradnja policije i Lovačkog saveza na suzbijanju protuzakonitog lova

Slika PU_I/suradnja-krima-i-ldw.jpg

Dana 31. svibnja u 17 sati, u prostorijama hotela “Lovac” u Pazinu, u sklopu uspostavljene suradnje na spriječavanju protuzakonitog lova i drugih povreda propisa u svezi lovstva, održan je radni sastanak predstavnika PU istarske, Lovne inspekcije i Lovačkog saveza Istarske županije, te lovočuvara svih Lovačkih udruga koje egzistiraju na području Istarske županije.

Foto: Ilustracija
Dana 31. svibnja  u 17 sati, u prostorijama hotela “Lovac” u Pazinu, u sklopu uspostavljene suradnje na spriječavanju protuzakonitog lova i drugih povreda propisa u svezi lovstva, održan je radni sastanak predstavnika PU istarske, Lovne inspekcije i Lovačkog saveza Istarske županije, te lovočuvara svih Lovačkih udruga koje egzistiraju na području Istarske županije.
 

Temelji suradnje između PU istarske, Lovačkog saveza istarske županije, i lovačkih društava uspostavljeni su tijekom 2008. godine, a u prilog dobroj suradnji govore i statistički pokazatelji otkrivanja  počinitelja KD “Protuzakoniti lov”, obzirom na to da je tijekom 2008. i 2009. godine ukupno evidentirano 93 kaznena djela, čime se značajno zahvatila problematika kaznenih djela protiv okoliša.

 

Također, na radnom sastanku je posebno naglašena sve kvalitetnija i uspješnija uloga lovočuvarske službe na području Istarske županije u provedbi lovnog zakonodavstva, poradi činjenice što je u 2009. godini od svih evidentiranih kaznenih djela, odnosno zaticanja počinitelja u krivolovu, 50 % se odnosilo na postupanje lovočuvara/lovnika lovačkih društava, sukladno ovlastima iz čl. 58 “Zakona o lovstvu”.

 

Vezano za kvalitetnije postupanje i primjene ovlasti lovočuvarske službe, od strane Lovačkog saveza istarske županije izrađene su i predane svim lovočuvarima Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, a koje će se koristiti u svakodnevnom postupanju u lovištu.

 

Obzirom da je tijekom 2009. godine, ispred nadležne Uprave za lovstvo za područje Istarske županije, imenovana lovna inspektorica dr. vet. Iris Vujasinović, zaključeno je da su se sada stekli svi uvjeti za nastavak dobre i kvalitetne suradnje na spriječavanju protuzakonitog lova.        

 
 


Stranica