Uhićeni "turisti" razbojnici

Slika PU_I/plinski pištolj.jpg

Pulska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjim slovačkim državljaninom utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo razbojništvo. Osnovano se sumnja da je on dana 28. srpnja u 23.30 sati u Karlovačkoj ulici u Puli

Foto: Ilustracija
Pulska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjim slovačkim državljaninom utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo razbojništvo. Osnovano se sumnja da je on dana 28. srpnja u 23.30 sati u Karlovačkoj ulici u Puli,  za vrijeme dok se 51-godišnjak iz Pule nalazio u svom osobnom automobilu, u jednom trenutku otvorio vrata na njegovom automobilu i prijeteći plinskim pištoljem oduzeo mobitel, novčanik s novcem i osobnim dokumentima, oštetivši ga pritom za nekoliko stotina kuna. Brzom intervencijom policije na GP Kaštel pri izlasku iz RH zaustavljen je osobni automobil marke Škoda Fabia, slovačkih nac. oznaka kojim je upravljao 33-godišnji slovački državljanin dok su se u automobilu kao putnici nalazili dvojica slovačkih državljana u dobi od 17 i 19 godina. U sklopu kriminalističkog istraživanja pronađena su sredstva izvršenja kaznenog djela i otuđeni predmeti. Također, se osnovano sumnja da je 33-godišnjak  tijekom jutarnjih sati 28. srpnja u Drežničkoj ulici u Rijeci počinio razbojništvo nad 74-godišnjakom iz Rijeke na način da mu je prijeteći pištoljem oduzeo mobitel i novac oštetivši ga pritom za nekoliko stotina kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 33-godišnjak je jutros u 8.40 sati uz kaznenu prijavu priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Do sada poduzetim mjerama  nije utvrđeno da su 17-godišnji i 19-godišnji  slovački državljani sudjelovali u počinjenju kaznenog djela.Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica