Požari u Katunu Trviškom i Gradinju

Slika /PU_I/pozar02.jpg

U noći 30/31. srpnja u hali poduzeća „Eti Trade“ u Katunu Trviškom buknuo je požar na jednom radnom stroju, dok je u jutarnjim satima 31. srpnja u mjestu Gradinje, (općina Oprtalj) buknuo požar u skladištu pilane.

Foto: ilustracija


U noći 30/31. srpnja u hali poduzeća „Eti Trade“ u Katunu Trviškom buknuo je požar na jednom radnom stroju. Izlaskom inspektora zaštite od požara utvrđeno je da je došlo do zapaljenja instalacija na tiskarskom stroju koji u trenutku zapaljenja nije bio pod naponom.

Naime, najvjerojatnije je došlo do proboja visokonaponskog kabla kojom prilikom su počele tinjati  instalacije te je uslijed otvaranja ulaznih vrata ušla veća količina kisika u prostoriju što je uzrokovalo otvoreni plamen na instalacijama. U požaru je izgorjelo više visokonaponskih i optičkih kablova, kao i određeni plastični dijelovi stroja. Požar su ugasili radnici  poduzeća. Materijalna šteta procjenjuje  se na oko dvjesto  tisuća kuna.

 

U jutarnjim satima 31. srpnja u mjestu Gradinje, (općina Oprtalj) buknuo je požar u skladištu pilane. Izlaskom očevidne ekipe PP Buje i inspektora zaštite od požara utvrđeno je da je do požara došlo uslijed tinjanja metalne čestice koja je prilikom rada  stroja za rezanje – cirkulara pala u piljevinu.
U požaru je u potpunosti izgorjela drvena nadstrešnica te 25 m3 izrezanih suhih dasaka. Požar je ugašen u 7.15 sati. Materijalna šteta procijenjena je na oko 150.000,00 kuna.



Stranica