Proaktivnim djelovanjem policije otkrivena grupa slovačkih kriminalaca

Slika /PU_I/vijesti/2010/slovaci1.jpg
  Foto: PU istarska
 

Suradnjom Policijskih uprava  istarske i  primorsko- goranske te  uz pomoć slovačke policije otkrivena grupa slovačkih državljana s namjerom činjenja  kaznenih djela na području Istarske županije .

 6. kolovoza uspješnom suradnjom Policijskih  uprava istarske i  primorsko- goranske, a uz pomoć slovačke policije putem policijskih službenika policije Slovačke koji borave na području PU primorsko-goranske u okviru projekta "Sigurna turistička sezona", u Funtani  djelatnici PP Poreč uhitili su četiri slovačka državljana 35-godišnjaka, dvojicu 33-godišnjaka i 29-godišnjaka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljena su saznanja da su se isti organizirali u kriminalnu skupinu organiziranu za počinjenje kaznenih djela pretežito imovinskog karaktera (teške krađe, teške krađe provaljivanjem i krađe) na području PU istarske tijekom turističke sezone. U razmjeni informacija sa slovačkom policijom došlo se do saznanja da su osobe dobro poznate slovačkoj policiji kao počinitelji  kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je navedena grupa na području PP Umaga 21/22. srpnja izvršila tešku krađu provaljivanjem u turističku agenciju gdje su otvorili metalnu kasu te otuđili više desetaka tisuća kuna.

Izvršenim pretragama apartmana i vozila koja su počinitelji koristili pronađena je veća količina raznog provalničkog alata, radio uređaja, kamere, specijalne bušilice i sl.

 

Počinitelji navedenog kaznenog djela su 7. kolovoza privedeni  u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica