Pojačane aktivnosti pomorske policije

Slika PU_I/pol. plovilo1.jpg

U nedjelju, 15. kolovoza od 14 do 19 sati na cijelom akvatoriju nadležnosti PU istarske odnosno od Savudrijske vale do rta Brestova, policijski će službenici pomorske policije provoditi pojačane aktivnosti.

Foto: PU istarska 
 

U nedjelju, 15. kolovoza od 14 do 19 sati na cijelom akvatoriju nadležnosti PU istarske odnosno od Savudrijske vale do rta Brestova, policijski će službenici  pomorske policije provoditi pojačane aktivnosti sa primarnim zadaćama sankcioniranja počinitelja prekršaja glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale  kao i sprječavanja kupaća da plivaju izvan ograđenog vodenog prostora uređene plaže kao i plivanja na udaljenosti većoj od 100 m od obale prirodne plaže.

 


Podsjećamo:

U vodenom prostoru pored plaže jahte i brodice moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 m od ograde uređene plaže, odnosno 150 m od obale prirodne plaže.

Zabranjeno je kupanje i plivanje u lukama i prilazima lukama, uskim vodenim prilazima i kanalima u kojima se odvija plovidba.

Osobe koje obavljaju podvodni ribolov ili neku drugu aktivnost pod morem moraju za vrijeme ronjenja po morskoj površini za sobom povlačiti žuti ili narančasti balon čiji promjer ne smije biti manji od 30 cm.

Zabranjeno je jedrenje na dasci u području ulaza u luku, u uskim prolazima gdje se odvija plovidba brodova i brodica, te unutar uređene plaže.

 


Stranica