Policija privela dvojicu albanskih državljana zbog provala i krađe automobila

Slika PU_I/mercedes.jpg

Foto: PU istarska
Djelatnici PU istarske  su u  suradnji s djelatnicima PU primorsko-goranske i splitsko-dalmatinske proveli  kriminalističko istraživanje nad dvojicom albanskih državljana u dobi od 27 i 28 godina kojim je utvrđena osnovana sumnja da su počinili ukupno 21 kazneno djelo na području Pule i Poreča. Osnovano se sumnja da su u periodu od 17. lipnja do 8. kolovoza   na području Pule počinili 15 kaznenih djela od čega jednu razbojničku krađu u Medulinu, četiri teške krađe na području Medulina, Marčane i Pule, četiri teške krađe provaljivanjem na području Ližnjana, Marčane i Pule  i šest drskih krađa na području Pule i Medulina, te na području Poreča šest  kaznenih djela teške krađe. Sveukupna materijalna  šteta još nije točno utvrđena, a procjenjuje se na više od milijun kuna.

Za istaknuti je da su  u Medulinu su u večernjim satima, 8. kolovoza, u ulici Osipovica počinili razbojničku krađu nad 44-godišnjom njemačkom državljankom, tako što je jedan od razbojnika, ušuljavanjem kroz otvoreni prozor ušao  u apartman i ukrao ručni sat, te u trenutku kada ga je oštećena pokušavala spriječiti u krađi, razbojnik ju je snažno odgurnuo i pobjegao s ukradenim predmetom.

Također, su istoga dana  su u Medulinu u ulici Kapovica ukrali osobni automobil marke Audi A6  u vlasništvu 35-godišnje slovenske državljanke, a koji je istog dana pronađen na području Pule, te nakon obavljenog očevida vraćen vlasnici.

Početkom  kolovoza na području Poreča su u Vabrigi u ulici Istarske kontrade provalili u pet  vikendica pri čemu su iz unutrašnjosti  jedne ukrali ključeve od osobnog automobila, a  potom i  osobni automobil marke Mercedes S 320 slovenskih nacionalnih oznaka u vlasništvu 49-godišnjeg slovenskog državljana koji je bio parkiran ispred vikendice, a koji je porečka policija nakon pet dana, 6. kolovoza pronašla     na području  Višnjana, te nakon obavljenog očevida vratila vlasniku.

Obojica su jučer, 17. kolovoza u popodnevnim satima  privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.




 

 



Stranica