Stanje na istarskim prometnicama tijekom vikenda

Slika PU_I/policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

Tijekom vikenda, od 3. do 5. rujna, dogodilo se ukupno 35 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, 10 s ozlijeđenim osobama i 24 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 11 osoba i to tri osobe su zadobile teške, a sedam lakše ozljede.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 3. do  5. rujna, dogodilo se ukupno  35 prometnih nesreća, od čega jedna  prometna nesreća s poginulom osobom, 10  s ozlijeđenim osobama i 24 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je  stradalo  11 osoba i to tri su osobe zadobile teške, a sedam lakše ozljede.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:
  • oduzimanje prednosti prolaska  - 13 prometnih nesreća,
  • neprilagođena brzina kretanja - 11 prometnih nesreća,
  • alkohol u prometnim nesrećama utvrđen  kod –  četiri vozača.

Ukupno je kontrolirano 820 vozila i utvrđena su: 486 prometnih prekršaja, kako slijedi;
  • nepropisna brzina,  157  prekršaj,
  • nepropisno pretjecanje, 66 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola, 74 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom, 21 prekršaja,
  • upravljanje mot.vozilom prije stjecanja na upravljanje, jedan  prekršaj
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje, 10 prekršaj,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa, 60 prekršaja,
  • nekorištenje i nevezivanje zaštitne kacige, osam prekršaja. 
Iz prometa je isključeno  67  vozača i 8 vozila,

Događaji tijekom vikenda koje izdvajamo: 

U petak, 3.rujna  oko 5.30 sati je u Puli, u Radićevoj ulici u nadzoru prometa zatečen je 24-godišnjak  iz Pule,vozač mopeda marke Kymco, da upravlja pod utjecajem alkohola od  1,45 g/kg, te mu je  sukladno članku 137 Prekršajnog zakona određen smještaj u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

U subotu, 4. rujna oko 2 sata je u Puli, u ulici Valelunga u nadzoru prometa zatečen je 23-godišnjak  iz Pule, vozač motocikla marke Suzuki, da upravlja prije stjecanja prava na upravljanje,odbio alkotestiranje nakon čega je sukladno članku 134 Prekršajnog zakona uhićen, te je doveden na Prekršajni sud u Puli.
U nedjelju,5. rujna oko 1.15 sati, u Puli, u ulici Valelunga u nadzoru prometa zatečen je 45-godišnjak  iz Umaga, vozač motocikla marke Kawasaki da upravlja pod utjecajem alkohola od 1,49 g/kg, nakon čega je sukladno članku 134 Prekršajnog zakona uhićen, te je doveden na Prekršajni sud u Puli.

U nedjelju, 5. rujna oko 0.50 sati, u Puli je u ulici Valelunga u nadzoru prometa zatečen je 50-godišnjak  iz Pule, vozač mopeda marke Gilera, da upravlja pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg, nakon čega je istom sukladno članku 137 Prekršajnog zakona određen smještaj u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

U nedjelju, 5. rujna oko 20.40 sati, na Tunelu Učka u nadzoru prometa zatečen je 49 godišnjak  iz Viškova, vozač osobnog automobila marke Fiat  da upravlja pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg, nakon čega je istom sukladno članku 137 Prekršajnog zakona određen smještaj u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

 


Stranica