Uspješno provedeno osiguranje susreta motorista

Slika PU_I/bikeri.jpg

Foto:
PU istarska 

Od 2. do 5. rujna  u Puli, na području Valelunge- Monumenti održano je javno okupljanje 16. susret motorista „16. TWIN HORN BEACH PARTY“ , a koji je  uz ostale službe angažirane od strane organizatora osiguravala policija.
        

Za vrijeme održavanja susreta u subotu, 4. rujna od 15 do 19 sati u Puli, od strane prometne policije provedena  je prometno preventivna akcija „Policija i bikeri zajedno - sigurno u prometu“. Tijekom akcije razgovaralo se i družilo s vozačima motocikla mopeda, te su isti poticani na dosljedno poštivanje prometnih pravila u prometu i povećanja prometne kulture. Isti su upoznati s greškama sudionika u prometu uslijed kojih dolazi do prometnih nesreća i posljedicama. Na štandu su bile izložene fotografije mjesta događanja teških prometnih nesreća, te razni propagandni materijal. Prilikom susreta i druženja vozačima su se dijelili prigodni pokloni (kemijske olovke, privjesci i reflektirajući prsluci, kao i brošure- savjetnik za sigurnu vožnju, potreba osiguranja vozila i korisni savjeti za ugodno i sigurno ljetovanje). Također su posjetitelji popunjavali anketni upitnik s pitanjima o radu prometne policije.

Za vrijeme javnog okupljanja nije bilo nikakvih izvanrednih događaja, a javno okupljanje je prošlo u najboljem redu na zadovoljstvo svih sudionika.

Za vrijeme javnog okupljanja policija je pretežno preventivno djelovala dok je samo protiv sudionika koji su na najgrublji način  kršili zakon postupala represivno.




Stranica