Akcija "Poštujte naše znakove" u Raklju, Sutivancu, Svetvinčentu i Galižani

Slika PU_I/OŠ Svetvinčenat.jpg

Foto: PU istarska

Policijski službenici su u Raklju i Sutivancu proveli edukaciju učenika I razreda Osnovne škole o osnovnim pravilima ponašanja u prometu. Na predavanju savjetovano je roditeljima da  djeci pokažu najsigurniji put od kuće do škole i nazad do kuće, da djeci  ukažu na opasna mjesta; kako da se kreću i kojom stranom ulice; na kojim mjestima da prijeđu ulicu, a gdje ne smiju prelaziti ulicu; da  djecu treba pripremiti za školu i da  u školu krenu  na vrijeme i  bez žurbe; da ih odijevaju  u odjeću koja će ih  činiti vidljivim u prometu s reflektirajućim materijalima. Također, im je napomenuo da ako pada kiša, umjesto kišobrana da im  obuku kišnu kabanicu (da izbjegavaju kišobrane), te da prate ponašanje djeteta u prometu i po potrebi da ga isprave

Također, edukacija učenicima I razreda provedena je i  u  osnovnoj školi u Svetvinčentu gdje su uz policijske službenike bili i  pripadnici prometne jedinice mladeži. Praktični dio edukacije proveden  je u dvorištu škole uz korištenje improviziranog pješačkog prijelaza i školskog semafora, kojom prigodom je djeci pokazano i   policijsko mobilno vozilo. Posebno im je skrenuta pozornost da prelaze ulicu na za to predviđenim mjestima, odnosno preko obilježenog pješačkog prijelaza, da ne pretrčavaju ulicu dok se približavaju automobili. Nakon edukacije učenicima  su uručeni i pokloni: bojice, bojanka, raspored sati i bedž.

U Galižani su policijski službenici u blizini škole,  u vrijeme početka i završetka nastave učenika prvih razreda, pojačano djelovali  na prilaznim ulicama, te raskrižjima u blizini škola, kako bi dolazak i odlazak iz škole djeci bio što sigurniji. 

Osim preventivnih aktivnosti policija djelovala   i represivno, na način da je   nadzirala  brzinu kretanja uz  predočnik - info radar, te parkiranje i propuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

 
 


Stranica