Akcija "Nadzor teretnih vozila"

Slika PU_I/t.v.jpg

Tijekom dana 22. rujan 2010. godine u vremenu od 08.00 do 11.00 sati, Postaja prometne policije Pula u suradnji sa službenicima Hrvatskih cesta provela je ciljani nadzor poštivanja osovinskog opterećenja, ukupne mase i dimenzija vozila na cestama koje pokriva Postaja prometne policije Pula. Nadzorom su obuhvaćeni cestovni pravci kojima prometuju teretna vozila a posebice dionica Kanfanar – Bale – Pula – Puntižela.

Foto: PU istarska
Tijekom dana 22. rujna  od 8 do 11 sati, Postaja prometne policije Pula u suradnji sa službenicima Hrvatskih cesta provela je ciljani nadzor poštivanja osovinskog opterećenja, ukupne mase i dimenzija vozila na cestama koje pokriva Postaja prometne policije Pula. Nadzorom su obuhvaćeni cestovni pravci kojima prometuju teretna vozila a posebice dionica Kanfanar – Bale – Pula – Puntižela.

Tijekom ciljanog nadzora obuhvaćeno je i kontrolirano osam teretnih vozila te je tom prilikom utvrđeno devet prometnih prekršaja, od čega;

 
  • četiri prekršaja kažnjiva zbog kršenja odredbi o prekoračenju ukupne mase ili nosivosti,
  • jedan prekršaj tehničke neispravnosti teretnog vozila,
  • jedan prekršaj (ne)osiguravanja tereta koji se prevozio na prikolici,
  • jedan prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje,
  • jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola,
  • jedan prekršaj odgovorne osobe u pravnoj osobi.
 
Policijski službenici su  tijekom nadzora prometa na kolniku ulice u Puntiželi zatekli pedesetpetogodišnjeg vozača iz Umaga koji je upravljao teretnim vozilom marke „IVECO“ pulskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola sa izmjerenih 1,34 g/kg alkohola u organizmu. Zbog opasnosti da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, a sukladno zakonskim ovlastima isti je smješten u posebne prostorije do prestanka razloga tj. do otriježnjenja.  
 

Postaja prometne policije Pula poziva vozače teretnih vozila na poštivanje prometnih propisa i pravila ponašanja u prometu radi vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu te na taj način pridonesu sigurnosti u prometu na cestama.

U suradnji s Hrvatskim cestama na području PU Istarske provode se ciljani nadzori poštivanja osovinskog opterećenja, ukupne mase i dimenzija vozila tijekom cijele godine, tako da su ove godine provedena 63 ciljana nadzora, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 96 prometnih prekršaja od čega 51 prekršaj vozila koja su bila opterećena iznad svoje mase ili nosivosti te 45 prekršaja vozila koja ne ispunjavaju propisane uvjete glede dimenzija, mase i osovinskog opterećenja. Također, nadzorom se obuhvaća kontrola tahografskih listića i  teh.ispravnost vozila.

 

  Policijski nadzor teretnih i priključnih vozila u prometu se nastavlja.

           

 
 
 


Stranica