Rezultati prometne akcije „Kontrola brzine kretanja vozila“

Slika PU_I/brzinaw.jpg

Jučer u vremenu od 12,00 do 16,00 sati na području grada Pule i Poreča policijski službenici proveli su prometnu akciju pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“. Provedba akcije bila je usmjerena na suzbijanje prekoračenja dopuštenih brzina kretanja uz osiguranje vidljive nazočnosti policijskih službenika na cestama gdje se bilježe prekršaji i prometne nesreće kojima je uzrok prekoračenje brzine 

Jučer u vremenu od 12,00 do 16,00 sati na području grada Pule i Poreča policijski službenici proveli su prometnu akciju pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“. Provedba akcije bila je usmjerena na suzbijanje prekoračenja dopuštenih brzina kretanja uz osiguranje vidljive nazočnosti policijskih službenika na cestama gdje se bilježe prekršaji i prometne nesreće kojima je uzrok prekoračenje brzine.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 59 prekršaja, od čega na području Pule 32 prekršaja, a na području Poreča 27. Od ukupno 59 sankcioniranih prekršaja, 41 prekršaj odnosi se na prekoračenja brzine.

U prekršaju upravljanja vozilom prije stjecanja prava zatečen je 32-godišnji M.Z. iz Pule koji je višestruki počinitelj opisanog prekršaja, te mu je Rješenjem Prekršajnog suda u Puli  određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 7 dana. Osim represivne aktivnosti sama nazočnost policijskih službenika preventivno je pozitivno djelovala na ponašanje vozača u prometu..



Stranica