Najava uklanjanja eksplozivnih sredstava iz

Dana 22. listopada 2010. godine policijski službenici Protueksplozijskog odsjeka i drugih ustrojstvenih jedinica PU istarske s djelatnicima SJP uklanjati će minsko – eksplozivna sredstva iz podmorja Istarske županije. Predviđa se uklanjanje na području Gortanove uvale i to u vremenskom periodu od 08,00 do 13,00 sati kojom prilikom će biti zatvorena šetnica Lungo Mare za pješački i cestovni promet. Mjesto postupanja biti će osiguravano po policijskim službenicima stoga molimo građane da uvažavaju zone sigurnosti.

Dana 22. listopada 2010. godine policijski službenici Protueksplozijskog odsjeka i drugih ustrojstvenih jedinica PU istarske s djelatnicima SJP uklanjati će minsko – eksplozivna sredstva iz podmorja Istarske županije.

Predviđa se uklanjanje na području Gortanove uvale i to u vremenskom periodu od 08,00 do 13,00 sati kojom prilikom će biti zatvorena šetnica Lungo Mare za pješački i cestovni promet. Mjesto postupanja biti će osiguravano po policijskim službenicima stoga molimo građane da uvažavaju zone sigurnosti.

Također navedenog dana nastavlja se uklanjanje sredstava u moru Javne ustanove Kamenjak kojom prilikom će također biti zabrana pristupa prema istočnoj strani JU i to prema Rtu Škara i Rtu Franina u vremenu od 11,00 do 17,00 sati.

Poradi složenosti akcije navedena minsko – eksplozivna sredstva će se transportirati pomorskim putem do općine Ližnjan, lučica Kuje te od tamo cestovnim putem na Vojni poligon Marlera gdje će se sredstva uništiti.

Prilikom ukrcaja minsko – eksplozivnih sredstava s plovila na kamion za prijevoz i prilikom prijevoza do vojnog poligona Marlera biti će povremeno zabranjen promet prema lučici, te zabrana zadržavanja građana u zoni opasnosti.

 Apeliramo na građane da se pridržavaju zona ograničenja kretanja jer su iste postavljenje radi njihovih sigurnosti i sigurnosti svih sudionika akcije uklanjanja.

 O tijeku provođenja akcije biti će te pravodobno obavještavani.



Stranica