Policija provela akciju „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“

Slika PU_I/tehnički.jpg

Postaja prometne policije Pula je jučer, 11. studenoga u vremenu od 9 do 12 sati provela prometno preventivnu akciju „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“.

Foto: Pu istarska

Postaja prometne policije Pula je jučer, 11. studenoga u vremenu od 9 do 12 sati provela prometno preventivnu akciju „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“.

Cilj i svrha akcije bio je pojačana kontrola motornih vozila i tehničke ispravnosti istih, te poduzimanjem preventivno represivnih mjera suzbiti negativan trend pojavljivanja prekršaja tehničke neispravnosti vozila, prioritetno usmjerenih na kontrolu svjetlosne signalizacije vozila.

U prometnoj akciji sudjelovala je 1 ophodnja s 3 policijska službenika zajedno sa djelatnicima HAK-a Auto SL91 s autoelektričarom koji je besplatno popravio neispravnu svjetlosnu signalizaciju (zamjenu žarulja i dr.)

Tijekom provođenja akcije vozačima su davani korisni savjeti o važnosti tehničke ispravnosti vozila, te im je sugerirano na dosljedno provođenje i pridržavanje prometnih pravila i propisa.

Tom prigodom su vozačima uručeni prigodni pokloni – za 10 vozača besplatno pranje automobila, za 10 vozača besplatno balansiranje kotača, te je podijeljeno 40 poklona prodavaonice auto-dijelova „Tokić“ – tekućina za pranje vjetrobranskog stakla i miris za auto. 

Ukupno je kontrolirano 40 vozila, pri čemu je utvrđeno 26 prekršaja tehnički neispravnih vozila – neispravna svjetlosna signalizacija, pri čemu su odmah otklonjeni kvarovi od strane djelatnika HAK-a.

Utvrđeno je 14 prekršaja vozača koji su upravljali vozilom bez upaljenih dnevnih ili kratkih svjetala, te su isti upozoreni na dosljedno pridržavanje odredbi članka 102. ZSPC-a.



Stranica