PU istarska izvršila prijem 46 vježbenika u policijsku službu

Slika PU_I/novi vj 1.jpg

Foto: PU istarska

Nakon prijema prve grupe vježbenika (45)  11. listopada, danas je u Puli, u PU istarskoj primljeno novih 46 vježbenica i vježbenika srednje stručne spreme, od ukupno 180 polaznika koji su za potrebe PU istarske završili program obrazovanja za zanimanje policajac u 2009/2010.  godini koji je provela Policijska škola u sastavu Policijske akademije.

Novopridošle mlade snage pozdravio je i prigodnim riječima im se obratio načelnik PU istarske g. Mladen Blašković sa suradnicima, kojom prilikom im je zaželio puno uspjeha u radu.

Vježbenici su raspoređeni u 9 policijskih postaja PU istarske na upražnjena radna mjesta temeljne, granične, aerodromske i pomorske policije.

 Vježbenički staž trajat će im 12 mjeseci tijekom kojeg će se  provoditi mentorski program obuke, a isti će s vježbenicima provoditi mentori koji su završili poseban instruktivni tečaj u Policijskoj akademiji.                   

Cilj vježbeničkog staža i mentorskog programa obuke je da se vježbenici osposobe za samostalno obavljanje vrlo zahtjevnog i odgovornog posla policijskog službenika.

Uvažavajući potrebe policijskih uprava u tijeku je natječaj za upis 800 polaznika-ca u program srednje školskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2011. godini. Natječaj je otvoren od 06.09.2010. g. i traje do 30.11.2010. godine.

Uvjeti natječaja mogu se naći na web stranicama MUP-a www.mup.gov.hr.  Ili policijskim postajama.

           



Stranica