Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika PU_I/uhicenik04.jpg

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom počinitelja koje je u nedjelju 12. prosinca oko 20 sati u Puli na području Valdebeka zatekla na izvršenju kaznenog djela teška krađa.

Foto: ilustracija  

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom počinitelja koje je u nedjelju 12. prosinca  oko 20 sati u Puli na području Valdebeka zatekla na izvršenju kaznenog djela  teška krađa.

 Naime, redovnim aktivnostima na terenu djelatnici pulske policije su u krađi  zatekli 32-godišnjaka i 26-godišnjaka, obojica iz Pule,  koji su uhićeni i dovedeni u policijsku postaju.

Tijekom uhićenja 32-godišnjak je pružao aktivni otpor pri čemu je u fizičkom kontaktu prilikom uporabe sredstava prisile – tjelesne snage došlo do ispaljenja streljiva iz vatrenog oružja policijskog službenika.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem  utvrđena je osnovana sumnja da su 32-godišnjak i 26-godišnjak počinili kazneno djelo teške krađe. Osnovano se sumnja da su u Puli, u ulici Lovežica isti parkirali vozilo ispred ulaza u stambenu zgradu te ušli u istu  s namjerom otuđenja raznih predmeta (radijatora, klima, bojlera) prilikom čega su zatečeni od strane policijskih službenika te su uhićeni.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 32-godišnjak počinio kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kazneno djelo prijetnje na štetu policijskog službenika. Naime, tijekom  postupanja policijskog službenika prema 32-godišnjaku isti mu je uputio razne prijetnje.

Prilikom uhićenja  kod 26-godišnjaka  je pronađena jedna PVC vrećica s 3,8 grama opojne droge marihuana, te jedna cigareta s 0,9 grama opojne droge marihuane. Protiv 26-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela teške krađe i zlouporabe opojnih droga redovnim putem.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je dana 13. prosinca u 20 sati priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Puli.



Stranica