Održan prošireni kolegij načelnika PU istarske

Slika PU_I/vijesti/2010/kolegij1.jpg

Foto: PU istarska  

Dana 23. prosinca 2010. godine u PU istarskoj održan je prošireni  kolegij načelnika PU istarske, na kojem su sudjelovali svi rukovoditelji iz policijske uprave.  Na održanom kolegiju analizirano je stanje sigurnosti na području PU istarske u 2010. godini.

 

Zamjenik načelnik PU g. Božo Kirin ocijenio je stanje sigurnosti povoljnim, budući su zabilježeni pozitivni trendovi u području prometa, gdje se bilježi manji broj prometnih nesreća i manji broj smrtno stradalih osoba u prometu.

 

Pozitivni trendovi bilježe se i u problematici narušavanja javnog reda i mira, dok problematika kriminaliteta ne bilježi kaznena djela koja bi značajnije utjecala na povoljno stanje sigurnosti.

 

Obzirom na stanje financija u državi, načelnik PU istarske, g. Mladen Blašković je istakao obvezu svih djelatnika na racionalno postupanje sa sredstvima rada, te je nazočnima prenio zaključke nedavno održanog kolegija ministra unutarnjih poslova, g. Tomislava Karamarka, održanog u Valbandonu, 03. prosinca 2010. godine.

 

Načelnik PU istarske je istakao smjernice rada za 2011. godinu, kojom prilikom je naglasio kako je obveza svih policijskih službenika PU istarske u sljedećoj godini održavanje povoljnog stanja sigurnosti, suzbijanje kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kaznenih djela iz područja organiziranog kriminaliteta, naročito iz domene zlouporabe opojnih droga, te korumptivnih kaznenih djela.

Posebno je naglasio da je u policiji čovjek najveća vrijednost, te da osobito rukovoditelji moraju brinuti i razvijati kvalitetan odnos sa svim djelatnicima, kako bi svi zajedno mogli ostvariti zacrtane zadaće.

 

Završnica kolegija je nastavljena u svečanom tonu, gdje je načelnik PU istarske dodijelio i uručio ukupno 44 pismene pohvale djelatnicama i djelatnicima PU istarske. Djelatnici su pismeno pohvaljeni za profesionalnost, znanje i stručnost u obavljanju poslova i etičkog ponašanja u službi i van službe.



Stranica