Očekivanja u prometu za blagdane

Slika PU_I/prometna_guzva_naplatne.jpg

U vrijeme novogodišnjeg vikenda u petak, na Silvestrovo, 31. prosinca u jutarnjim satima između 10 i 13 sati očekuje se pojačan promet na svim cestama.

Foto: ilustracija  

U vrijeme novogodišnjeg vikenda u petak, na Silvestrovo, 31. prosinca u jutarnjim satima između 10 i 13 sati očekuje se pojačan promet na svim cestama, posebice na gradskim prometnicama i oko velikih trgovačkih centara.

Uz izraziti problem tih dana, oko parkirnih mjesta, posebice u gradovima i oko velikih opskrbnih centara, očekuje se pojačani promet na graničnim prijelazima, na ulazu i izlazu iz R. Hrvatske i to na GP Kaštel i Plovanija, posebice u dane odlaska i dolaska sa zimovanja tj. 2. siječnja u jutarnjim satima i 9. siječnja 2011. godine u poslijepodnevnim satima.

U takvim uvjetima važno je upozoriti kako valja voziti oprezno, a vožnju prilagoditi uvjetima i stanju kolnika, vremenskim prilikama i gustoći prometa. Osobito je važno pridržavati se prometnih propisa, izbjegavati rizičnu vožnju i obratiti pažnju na najranjivije sudionike u prometu, posebice pješake.

Upozoravaju se vozači da izbjegavaju konzumaciju alkohola ako namjeravaju upravljati motornim vozilima. Alkohol je jedan od vodećih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama a poznato je da alkohol negativno utječe na organizam čovjeka i vozačke sposobnosti.

Zabrana prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona biti će u petak 31. prosinca 2010. (na Silvestrovo) od 15 do 23 sata i u nedjelju 2. siječnja 2011. godine od 12 do 23 sata. Slično će biti i uoči blagdana Sveta tri kralja, u srijedu (5. siječnja) od 15 do 23 sata i 6. siječnja od 14 do 23 sata.



Stranica