Završila akcija "MIR I DOBRO"

Slika PU_I/petarde.jpg

Tijekom proteklih Božićnih i Novogodišnjih blagdana na području Policijske uprave istarske policija je kao i prethodnih godina provodila akciju pod nazivom „Mir i dobro“ koja je trajala u razdoblju od 13. prosinca 2010. godine do 8. siječnja 2011. godine.

Foto: PU istarska

Tijekom proteklih Božićnih i Novogodišnjih blagdana na području Policijske uprave istarske policija je kao i prethodnih godina provodila akciju  pod nazivom „Mir i dobro“ koja je trajala u razdoblju od 13. prosinca 2010. godine do 8. siječnja 2011. godine.

Cilj ove akcije bio je da se pojačanim i usmjerenim aktivnostima policije  osigura povoljno stanje sigurnosti i da svi građani i svi oni koji će boraviti na području PU istarske ugodno i sigurno provedu Božićne i Novogodišnje blagdane.

Božićni i Novogodišnji blagdani 2010./2011. godinu protekli su u povoljnom ozračju bez težih posljedica za zdravlje i većih materijalnih šteta. U navedenom razdoblju ne bilježimo događaje u kojima su osobe zadobile teže tjelesne ozljede, niti je došlo do veće materijalne štete, a također nije bilo smrtno stradalih osoba uporabom pirotehničkih sredstava

Tijekom proslave nove godine u dva slučaja došlo je do manje materijalne štete na vozilima građana do kojih je došlo uslijed aktiviranja pirotehničkog sredstva (petarde) na vozilu (u Umagu i Puli), te je u jednom slučaju jedna ženska osoba zadobila tjelesnu ozljedu zbog toga što joj je aktivirano pirotehničko sredstvo (petarda) palo na rame.

 U vrijeme trajanja akcije u osam slučajeva došlo je do dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, sukladno odredbama Zakona o oružju i Zakona o eksplozivnim tvarima.

Na području PU istarske, tijekom trajanja akcije bilježi se jedno aktiviranje pirotehničkih sredstava u autobusu koji je prevozio školsku djecu (aktivirano od strane učenika).

Ne bilježe se događaji koji kao posljedicu imaju narušavanje JRM-a uporabom pirotehničkih sredstava.

Policija i dalje poziva građane da nikada, a posebice u vrijeme blagdana ne zlorabe vatreno oružje, eksplozivne tvari, pirotehnička sredstva, streljivo i ostala sredstva uporabom kojih mogu nastati neželjene posljedice, te da i dalje mogu bez posljedica predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva ukoliko ih nelegalno posjeduju.



Stranica