Završio u zatvoru zbog prometnih prekršaja

Slika PU_I/uhicenik01.jpg

Jučer, 12. siječnja u Puli na kolniku Ceste Prekomorskih brigada prilikom nadzora prometa prometna je policija zatekla 36-godišnjaka iz Osijeka, kako upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Foto: ilustracija

Jučer, 12. siječnja u Puli na kolniku Ceste Prekomorskih brigada prilikom nadzora prometa policijski službenik Postaje prometne policije Pula zatekao je 36-godišnjaka iz Osijeka, kako upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita B kategorije kojom prilikom je u organizmu imao 0,80 g/kg  alkohola.

Zbog iskazane namjere da će nastaviti s činjenjem prekršaja 36-godišnjak je uhićen. Prekršajnom obradom utvrđeno je da se radi o počinitelju koji je dosad evidentiran kao višestruki počinitelj težih prometnih prekršaja pa je tako u posljednje tri godine zatečen u 11 navrata u činjenu prekršaja iz članka 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno upravljanja osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita, za što je od strane nadležnih prekršajnih sudova kažnjen pravomoćnim odlukama.

Po završetku prekršajne obrade 36-godišnjak je uz Optužni prijedlog doveden dežurnom sucu za Prekršaje Prekršajnog suda u Puli koji mu je nakon saslušanja Rješenjem odredio zadržavanje u Zatvoru u Puli u trajanju od 7 dana. 



Stranica