Najava akcije "Kontrola brzine kretanja vozila"

Slika PU_I/brzinaw.jpg

PU istarska provesti će dana 22.siječnja od 14 do 19 sati prometnu akciju na području PPrP Pula, pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“ .

Foto: ilustracija

Analizom stanja sigurnosti prometa na cestama na području PU istarske, te na području pojedine PP za 2010. godinu, utvrđeno je da je u Postaji prometne policije Pula došlo do povećanja ukupnog broja prometnih nesreća za 7% (1113/1037 PN), bilježi se povećanje broja prometnih nesreća s poginulim osobama za 29% (9/7 PN s poginulim), isto tako bilježi se povećanje broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za 3% (318/308 PN s ozlijeđenim osobama), te PN sa materijalnom štetom za 9% (786/722 PN s mat. štetom).

Negativni trend nastavlja se i u siječnju 2011. godine, u kojem se bilježi 2 PN s poginulim osobama u kojima su 3 osobe smrtno stradale, te 7 PN s povrijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile TTO.

Slijedom iznijetog dominantan problem sa stanovišta sigurnosti cestovnog prometa i nadalje predstavljaju prometne nesreće i njihove posljedice u kojima je greška vozača „BRZINA“.

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u subotu, 22. siječnja  od 14,00 do 19,00 sati PU istarska provesti će uz koncentraciju ljudstva i tehnike prometnu akciju na području PPrP Pula, pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“. 

Tijekom provedbe akcije pored nadzora brzine kretanja vozila, sankcionirati će se i ostala gruba kršenja prometnih propisa.



Stranica