Postavljanje dodatne opreme za vođenje i usmjeravanje prometa na autocesti A-9

Slika PU_I/krivi smjer1.jpg

Poradi uočene problematike vožnje u zabranjenom – suprotnom/krivom smjeru na autocesti A-9 (dionica Kanfanar-Pula), jučer, 24. siječnja održan je radni sastanak sa predstavnicima BINA-ISTRA d.o.o. upravljanje i održavanje.

Foto: PU istarska

Poradi uočene problematike vožnje u zabranjenom – suprotnom smjeru na autocesti A-9 (dionica Kanfanar-Pula), jučer,  24. siječnja održan je radni sastanak sa predstavnicima BINA-ISTRA d.o.o. upravljanje i održavanje.

Na radnom sastanku donijeti su zaključci da se dodatno poboljša prometna signalizacija – prometna oprema ceste i to na prometnim trakama za uključivanje sa čvora VODNJAN „JUG“ i „SJEVER“ na autocestu A-9, te na prometnim trakama za uključivanje sa odmorišta „BALE“ na autocestu A-9.

Slijedom iznijetog poradi povećanja sigurnosti prometa na autocesti A-9 dodatno će se postaviti prometna oprema ceste, tj. oprema za vođenje i usmjeravanje prometa (postavljeni markeri imati će zadaću vođenja i usmjeravanja prometa, tj. voditi će i usmjeravati vozače u kojem se smjeru treba kretati).

Ovim bi se tehničkim rješenjem vozači usmjerili na ispravne smjerove kretanja, te bi se spriječilo eventualno polukružno okretanje i kretanje u zabranjenom – suprotnom smjeru na autocesti.

Ovom prilikom ponovno upozoravamo vozače da se pridržavaju i da poštuju prometnu signalizaciju, a u slučaju da se pogriješi smjer kretanja, vozače upućujemo da voze do prvog čvorišta, te na naplatnim kućicama promijene i odaberu željeni/ispravan smjer kretanja, kako bi se spriječili incidentni događaji i prometne nesreće sa često najtežim posljedicama.



Stranica