Pijani vrijeđali policajca

U nedjelju oko 04,00 sata, na autobusnom ugibalištu O. M. Tita bb, u Poreču, zaustavljen je OA marke „Mercedes“, pulske registarske oznake, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 20-godišnjak iz Poreča. Nakon što mu je priopćeno da je počinio prekršaj iz ZSPC-a, te da je isključen iz prometa, 20-godišnjak je počeo negodovati, te je krenuo prema svom vozilu u namjeri da nastavi sa vožnjom u

U nedjelju oko 04,00 sata, na autobusnom ugibalištu O. M. Tita bb, u Poreču, zaustavljen je osobni automobil marke „Mercedes“, pulske registarske oznake, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 20-godišnjak iz Poreča. Nakon što mu je priopćeno da je počinio prekršaj iz ZSPC-a, te  da je isključen iz prometa, 20-godišnjak je počeo negodovati, te je krenuo prema svom vozilu u namjeri da nastavi sa vožnjom u čemu ga je policijski službenik spriječio, te mu priopćio da je uhićen, na što je 20-godišnjak nastavio galamiti i raznim pogrdnim riječima vrijeđati i prijetiti policijskom službeniku. Nakon toga službenom vozilu je prišao suvozač iz zaustavljenog automobila, 20-godišnjak iz Poreča, također pod utjecajem alkohola pa je i on vrijeđao policijske službenike, odbijao se smiriti te je i on uhićen. U vrijeme prevoženja u prostorije Policijske postaje, 20-godišnji vozač je udarao u bočne oplate unutarnje strane službenog vozila koje je na taj način i oštetio, pričinivši štetu  od oko 1.000,00 kuna. Prilikom postupanja lakše tjelesne ozljede zadobio je policijski službenik.

U nedjelju u 11,00 sati obojica su privedeni na Prekršajni sud u Poreču i to suvozač za počinjeni prekršaj iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv JRM-a, te vozač za prekršaj iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv JRM-a, te čl. 163 i 221. ZSPC-a.

Nakon prekršajne obrade, a poradi osnova sumnje da je počinio KD „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti“, KD „Prijetnja“ i KD „Uništenje i oštećenje tuđe stvari“ provedeno je i kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim vozačem, te je po dovršenom kriminalističkom istraživanju priveden u Istražni centar.       

 



Stranica