Stanje u prometu tijekom vikenda od 4. do 6. veljače

Slika PU_I/alkotest02.jpg

Tijekom vikenda od 4. do 6. veljače dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća od čega 5 PN sa ozlijeđenim osobama te 8 PN s materijalnom štetom.

Foto: ilustracija

Tijekom vikenda od 4. do 6. veljače dogodilo se ukupno 13 prometnih  nesreća od čega 5 PN sa ozlijeđenim osobama te 8 PN s materijalnom štetom.

Ukupno je stradalo 8 osoba, 2 osobe zadobile su teške, dok je 6 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Najčešća greška kod prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina kretanja vozila, i to kod 3 prometne nesreće.

 

Ukupno je kontrolirano 579 vozila prilikom čega je utvrđeno 319 prometnih prekršaja.

Utvrđeni ciljani prometni prekršaji: 

  • nepropisna brzina  - 118  prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 25 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 34 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 39 prekršaja.

Iz prometa je isključeno 37 vozača i 5 vozila.

 

U petak 4. veljače oko 3,20 sati, u Puli, u ulici Sergijevaca zaustavljen je motocikli marke Piaggio, splitskih reg. oznaka, kojim je upravljao 27-ogodišnjak iz Splita. Tijekom nadzora utvrđeno je da upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, te pod utjecajem alkohola (izmjerena koncentracija 1,52 g/kg). Vozač je uhićen te je smješten u posebne prostorije PP Pula. Istoga dana 27-godišnjak je u žurnom postupku prepraćen na Prekršajni sud u Puli, te mu je rješenjem suda određeno zadržavanje u trajanju od 7 dana, nakon čega je predan u zatvor u Puli.

Jučer, 6. veljače oko 1,20 sati, u Umagu, u Kolodvorskoj ulici zaustavljeno je vozilo marke Opel Astra, pulskih reg. oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak iz Umaga. Tijekom nadzora utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (izmjerena koncentracija 2,34 g/kg). Vozač je isključen iz prometa, te je smješten u posebne prostorije PP Umag do prestanka djelovanja opojnih sredstava.



Stranica