Izložba starog naoružanja u Žminju

Slika PU_I/3oruzje2.jpg

U subotu, 22. veljače od 11 do 17 sati u prostoru Žminjske kule općina Žminj organizira izložbu starog naoružanja. Općini Žminj pridružit će se Policijska uprava istarska, Protueksplozijski odsjek i Policijska postaja Rovinj promoviranjem akcije „Manje oružja manje tragedija“.

U subotu, 22.veljače od 11 do 17 sati u prostoru Žminjske kule općina Žminj organizira izložbu starog naoružanja. Općini Žminj pridružit će se Policijska uprava istarska, Protueksplozijski odsjek i Policijska postaja Rovinj promoviranjem akcije „Manje oružja manje tragedija“.

Izložbom i akcijom nastoji se potaknuti građane da u cilju smanjenja tragedija osoba koje nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva prijave isto policijskim službenicima koji će biti na izložbi ili najbližoj policijskoj postaji poradi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje dragovoljno predaju takvo oružje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije.

Građani ne trebaju osobno donositi sredstva koja žele predati kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenih ozljeda, već o tome mogu obavijestiti najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje. Ukoliko žele, prilikom predaje oružja i streljiva građani mogu ostati anonimni.

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP – United Nations Development Programme) i uz financijsku potporu iz EU regionalnog projekta SEESAC, potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana, zajednički provodi akciju naziva "Manje oružja-manje tragedija" kojom se nastoji senzibilizirati javnost i potaknuti je na dragovoljnu predaju oružja.

Također, za sve dodatne informacije o ovoj Akciji, odnosno o dragovoljnoj predaji i legalizaciji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije, na broj   0800 88 92.

Ovim putem Policijska uprava istarska poziva sve građane da nam se pridruže u ovoj vrlo važnoj Akciji i na taj način daju svoj doprinos većoj sigurnosti naše zemlje, te sretnijoj i ljepšoj budućnosti mladih bez oružja



Stranica