Oprezno u prometu!

Slika PU_I/brzinamala1.jpg

Trenutačno na širem području Istre vladaju nepovoljni vremenski uvjeti za vožnju a zbog magle koja smanjuje vidljivosti i vlažnih kolnika važno je upozoriti kako valja voziti oprezno, a vožnju prilagoditi vremenskim uvjetima i stanju kolnika. Osobito je važno naglasiti da u uvjetima brzinu kretanja treba smanjiti budući da pneumatici na vozilu ne ostvaruju valjanu hvatljivost sa kolničkom površinom poradi čega dolazi do proklizavanja i gubitka nadzora nad vozilom a zaustavni put se produljuje.

Trenutačno na širem području Istre vladaju nepovoljni vremenski uvijeti za vožnju, a zbog magle koja smanjuje vidljivosti i vlažnih kolnika važno je upozoriti kako valja voziti oprezno, a vožnju prilagoditi vremenskim uvjetima i stanju kolnika. Osobito je važno naglasiti da u ovakvim uvjetima brzinu kretanja treba smanjiti budući da pneumatici na vozilu ne ostvaruju valjanu hvatljivost sa kolničkom površinom poradi čega dolazi do proklizavanja i gubitka nadzora nad vozilom, a zaustavni put se produljuje.

U naseljenim mjestima i cestovnim pravcima većeg prometnog opterećenja potrebno je držati razmak između vozila, a u zonama pješačkih prijelaza smanjiti brzinu kretanja vozila i po potrebi zaustaviti vozilo radi propuštanja pješaka.   

Na cestovnim pravcima s vlažnim dijelovima kolnika u noći i ujutro moguća je i poledica, stoga, pozivamo sve sudionike u prometu na opreznu vožnju te poštivanje propisanih ograničenja i zabrana.



Stranica