Prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača“ na području Policijske postaje Umag

Slika PU_I/brzinamala1.jpg

Dana 20. veljače 2011. godine (nedjelja), u vremenu od 01,00 do 07,00 sati poradi podizanja stanja sigurnosti prometa na cestama, provedena je prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača“ uz koncentraciju ljudstva i tehnike na području Policijske postaje Umag. Primarni cilj pojačanih aktivnosti bio je smanjenje događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu sa ciljanim preventivno-represivnim aktivnostima na određenom prostoru. Rečenim pojačanim aktivnostima pokušalo se djelovati na svijest vozača, potaknuti ih da se pridržavaju prometnih propisa.

Foto: ilustracija  

Dana 20. veljače 2011. godine (nedjelja), u vremenu od 01,00 do 07,00 sati poradi podizanja stanja sigurnosti prometa na cestama, provedena je prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača“ uz koncentraciju ljudstva i tehnike na području Policijske postaje Umag.

Primarni cilj pojačanih aktivnosti bio je smanjenje događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu sa ciljanim preventivno-represivnim aktivnostima na određenom prostoru.

 Rečenim pojačanim aktivnostima pokušalo se djelovati na svijest vozača, potaknuti ih da se pridržavaju prometnih propisa.

 

 U vrijeme provedbe akcije kontrolirano je 75 vozača, te 42 vozača na alkohol.

 

  • Tijekom provedbe akcije utvrđeno je 27 prometnih prekršaja,
  • kod 12 vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, što iznosi približno 29% kontroliranih vozača, što prosječno iznosi da je svaki treći kontrolirani vozač bio pod utjecajem alkohola.
  • Najveća izmjerena koncentracija bila je 1,41 g/kg. Izmjerena je kod 20-godišnjeg vozača sa područja Novigrada, koji je zatečen u Novigradu da upravlja sa osobnim automobilom pulskih reg. oznaka.

 

  • Evidentirane koncentracije:
    • Od 0,51 do 1,00 g/kg – kod 8 vozača
    • Od 1,01 do 1,50 g/kg – kod 3 vozača
    • evidentirano je jedno odbijanje alkotestiranja.

 

Slijedom iznijetog ovom prilikom ponovno upozoravamo sve sudionike u prometu da ne konzumiraju alkohol ako namjeravaju upravljati vozilima, poradi činjenice da je alkohol uz brzinu čimbenik događanja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama i stradavanjem u prometu.

Policijski službenici Policijske uprave istarske nastaviti će sa pojačanim nadzorom i kontrolom alkoholiziranosti vozača u dane vikenda.



Stranica