Završeno kriminalističko istraživanje nad šest osoba

Slika PU_I/uhicenik01.jpg

Foto: Ilustracija 

Djelatnici riječkog Odjela PNUSKOK-a u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave istarske, Policijske postaje Buje i Poreč proveli su opsežno kriminalističko istraživanje nad šest osoba.

Naime, utvrđeno je da je 33-godišnjak iz Poreča 4. lipnja 2010. godine, na parkiralištu ispred jednog casina u Plovaniji počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, na štetu 33-godišnjaka iz Zagreba. Porečanin je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u smjeru Zagrepčanina, te je propucan automobil u kojem se Zagrepčanin nalazio. U pucnjavi su propucana i stakla na casinu.  Policija 33-godišnjaka iz Poreča sumnjiči da je počinio i kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Utvrđeno je da je počinitelj pištolj iz kojeg je pucao dao na čuvanje 31-godišnjaku iz Poreča, koji je sakrivši pištolj počinio kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su njih dvojica, sa još četvoricom počinitelja – troje Porečana u dobi od 26, 27 i 32 godine, te 42-godišnjim dvojnim  državljaninom Srbije i Slovenije,  tijekom studenog 2009. godine te srpnja, kolovoza i rujna 2010. godine, na području Poreča i Pazina, provalili u pet obiteljskih kuća i poslovni prostor. Otuđili su zlatninu, dragocjene satove, oružje, tehničku opremu, te skuplje odjevne predmete. Policija je utvrdila da je 26-godišnjak iz Poreča jedan od počinitelja provala u bankomate u Tinjanu i Svetom Lovreču,  odnosno da je on šesta osoba, koja je do sada bila nedostupna policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u petak 18. veljače, četiri osobe dovedene su u Istražni centar Županijskog suda u Puli. 33-godišnji Porečanin, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Austriji. Državljanin Srbije i Slovenije nalazi se u bijegu i policija za njim intenzivno traga.



Stranica