Edukacija djece o ponašanju u prometu

Slika PU_I/edukacija promet 02.03.2011.jpg

Jučer je u jutarnjim satima u Postaji prometne policije u Puli održana edukacija djece predškolske dobi o osnovnim pravilima ponašanja u prometu.

Foto: PU istarska 

Jučer je  u jutarnjim satima u Postaji prometne policije u Puli održana edukacija djece predškolske  dobi o osnovnim pravilima ponašanja u prometu.

Edukaciju, kojoj je bilo nazočno ukupno 36 mališana dječjih vrtića ''Cvrčak'' iz Pule i ''Pinokio'' iz Loborike izvršili su Dubravko Šlibar,  pomoćnik načelnika za preventivu u cestovnom prometu i Darijo Nikl, policijski službenik za preventivu.

U prvom dijelu edukacije, prikazan je zabavan i edukativan film ''Poštujte naše znakove'', a kroz koji djeca na njima razumljiv način uče prometne znakove i pravila ponašanja u prometu. Drugi dio edukacije održan je u dvorištu Postaje prometne policije Pula, gdje su djeci, uz njihovo aktivno sudjelovanje i korištenje obilježenog pješačkog prijelaza i semafora, prikazani tehnika i  oprema koju u svom radu koristi prometna policija.

Ova edukacija samo je jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje provode policijski službenici Postaje prometne policija Pula, a s ciljem upoznavanja djece predškolske i školske dobi o potrebi poštivanja prometnih pravila te potencijalnim opasnostima u prometu.   



Stranica