Ozlijeđeni neoprezni pješaci

Slika PU_I/pješački.jpg

U subotu, 5. ožujka na području Istre dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su teške tjelesne ozljede zadobili pješaci. 

Foto. Ilustracija  

 

U subotu, 5. ožujka na području Istre dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su teške tjelesne ozljede zadobili pješaci.

U Pazinu je  oko 08,30 sati 81-godišnjakinja iz Pazina neoprezno i izvan pješačkog prijelaza prelazila kolnik ulice M.B. Rašana, a kojim se kretalo vozilo ''Hyundai Accent'', pulskih registarskih oznaka, kojim je propisno upravljao 27-godišnjak iz Kanfanara, prilikom čega je došlo do udara prednjeg dijela vozila u pješakinju.

U prometnoj nesreći 81-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede, a protiv nje slijedi podnošenje optužnog prijedloga za prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Druga prometna nesreća dogodila se u Poreču oko 15,10 sati na raskrižju ŽC 5002 i ulice M.Vlašića, na način da je 75-godišnjakinja  iz Poreča u svojstvu pješaka prelazila cestu kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo za pješake te ja na nju u tom trenutku naletilo vozilo ''Renault Clio'', pulskih registarskih oznaka, a kojim je upravljala 61-godišnjakinja iz Vabrige i kojoj je u trenutku prolaska bilo upaljeno zeleno svijetlo na semaforu, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela vozila u pješakinju.

U prometnoj nesreći 75-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede, a protiv nje slijedi podnošenje optužnog prijedloga za prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica