Zatečen s oružjem i provalničkim alatom

Slika PU_I/oruzje01.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. 

Foto. Ilustracija 

U subotu, 12. ožujka oko 01,00 sat u mjestu Oprtalj, policijski službenici Policijske postaje Buje kontrolirali su vozilo Ford Fiesta, pulskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 46-godišnjak iz Štrpeda. Pregledom vozila, uočen je pištolj, za koji vozač nije imao nikakvu dokumentaciju niti odobrenja, kao i alat koji se koristi za provaljivanje.

Temeljem naloga o pretrazi, policijski službenici izvršili su pretragu vozila Ford Fieste, kojom prilikom je pronađen pištolj ''Crvena zastava'' s pripadajućim streljivom, mobilni uređaj, bušilica i alat preinačen za otvaranje brava.

Nadalje, temeljem naloga o pretrazi, policijski službenici Policijske postaje Buzet izvršili su pretragu stambenog prostora 46-godišnjaka u mjestu Štrped, kojom prilikom su pronašli automatsku pušku, starinsku kuburu, signalni pištolj, 3 podvodne puške, luk i strijele, više komada različitog streljiva, 3 kg baruta, više komada inicijalnih kapisli, kao i razni alat za koji postoji sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te protiv njega slijedi kaznena prijava redovnim putem, dok zbog posjedovanja pronađenog pištolja, za koji  46-godišnjak ne posjeduje odobrenje za držanje i nošenje oružja, slijedi podnošenje optužnog prijedloga za počinjeni prekršaj iz Zakona o oružju.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica