Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Slika PU_I/pojas - kopčaš.jpg

U vremenskom razdoblju od 07.do 13.ožujka na području PU istarske provodile su se pojačane aktivnosti i akcija ''Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa''.

Foto: Ilustracija  

U vremenskom razdoblju od 07. do 13.ožujka na području PU istarske provodile su se pojačane aktivnosti i akcija ''Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa'', tijekom kojih je kontrolirano 1 377 vozila te je utvrđeno 255 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, i to:

- 247 prekršaja vozača i suvozača,

- 5 prekršaja putnika na stražnjem sjedalu,

- 3 prekršaja prijevoza djece (autosjedalice).

 

Kao što smo već izvijestili, u spomenutom razdoblju, odnosno 11. ožujka u vremenu od 08,00 do 12,00 sati na području PU istarske provedena je istovremena prometna akcija ''Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa'', kojom prilikom je kontrolirano 267 vozila te je utvrđeno 119 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, i to:

  • 117 prekršaja vozača i suvozača,
  • 2 prekršaja prijevoza djece (autosjedalice).

 

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometnim nesrećama poradi nekorištenja sigurnosnog pojasa te u cilju preveniranja nastanka događaja prometnih nesreća u kojima stradavaju djeca– putnici, policija će i nadalje poduzimati odgovarajuće mjere prema vozačima koji na neprimjeren način prevoze djecu (nekorištenje autosjedalica i nevezivanje sigurnosnim  pojasevima na stražnjem sjedalu).

Ovim putem upozoravamo vozače i putnike na poštivanje prometnih propisa (za nekorištenje sigurnosnog pojasa predviđena je novčana kazna – 500,00 kn).

Stoga, prije početka svake vožnje pa i one najkraće - obavezno koristite sigurnosni pojas!

Korištenjem sigurnosnog pojasa ne samo da ćete izbjeći plaćanje zakonske sankcije, već ćete u slučaju prometne nesreće izbjeći i teže posljedice stradavanja. 



Stranica