Prometna akcija ''Kontrola brzine kretanja vozila''

Slika PU_I/brzinamala1.jpg

PU istarska u suradnji sa PU primorsko-goranskom provesti će istovremenu prometnu akciju pod nazivom ''Kontrola brzine kretanja vozila'', dana 23. ožujka 2011. godine (srijeda), u vremenu od 15,00 do 20,00 sati.15,00 do 20,00 sati.

Foto. PU istarska  

 

Analizom grešaka kod prometnih nesreća u 2011. godini na području PU istarske, utvrđeno je da se 109 nesreća dogodilo zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što čini udio od 40% u ukupnom broju grešaka vozača kod prometnih nesreća.

Slijedom iznijetog, dominantan problem sa stanovišta sigurnosti cestovnog prometa i nadalje predstavljaju prometne nesreće i njihove posljedice, u kojima je greška vozača ''BRZINA''.

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i povećala razina sigurnosti prometa na cestama, PU istarska u suradnji sa PU primorsko-goranskom provesti će istovremenu prometnu akciju pod nazivom ''Kontrola brzine kretanja vozila'', dana 23. ožujka 2011. godine (srijeda),  u vremenu od 15,00 do 20,00 sati.

Tijekom provedbe akcije, pored nadzora brzine kretanja vozila, policijski službenici će sankcionirati i ostala gruba kršenja prometnih propisa.



Stranica