Prometna nesreća s poginulom osobom

Slika PU_I/policajac01.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 1. travnja oko 18,00 sati, na cesti B-8 (Žminj - Rogovići) jedna je osoba smrtno stradala, a tri su lakše ozlijeđene.

Foto: Ilustracija 

 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 1. travnja oko 18,00 sati, na cesti B-8  (Žminj - Rogovići) jedna je osoba smrtno stradala, a tri su lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 29-godišnjak iz Zagreba,  upravljajući osobnim vozilom "Renault Clio", zagrebačkih registarskih oznaka, u smjeru Rogovića, započeo radnju pretjecanja automobila ispred sebe, i to u blagom, dugom, preglednom zavoju ulijevo, a da traka kojom je  započeo pretjecanje nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti, tako da je ušao u ''škare'', gdje je iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo "Volvo S80", varaždinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Austrije. U tom trenutku došlo je do udara prednjeg lijevog dijela vozila ''Renault Clio'' u lijevi bočni dio vozila ''Volvo'', a uslijed siline udara ''Volvo'' je odbačen u zaštitnu betonsku ogradu gradilišta ceste, dok je ''Renault Clio'' odbačen izvan kolnika te je udario u zemljani nasip, nakon čega se prevrnuo. Uslijed prevrtanja, 29-godišnji vozač, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, ispao je iz vozila na rub kolnika i smrtno stradao. U nesreći su lake tjelesne ozljede zadobili putnici iz vozila ''Renault Clio'', 30-godišnjak iz Zagreba i 29-godišnjakinja iz Pavlovca, kao i 48-godišnji vozač ''Volva''.

Očevid su obavili policijski službenici Policijske postaje Pazin. Na mjesto događaja izašle su dežurna istražna sutkinja Županijskog suda u Puli i državna odvjetnica te je od strane istražne sutkinje naložena obdukcija tijela poginulog vozača.

U vremenu od 18,15 do 23,15 sati, promet je bio u potpunosti zatvoren na dionici ceste B-8 od čvora Žminj do čvora Ivoli  te se odvijao obilaznim smjerovima.                                                 



Stranica