Edukacija djece o sudjelovanju u prometu

Slika PU_I/prometna edukacija DV Potpićan.JPG

Foto: PU istarska

Policijska uprava istarska nastavila je svoje aktivnosti promicanja prometne kulture, pogotovo kod najmlađih sudionika u prometu pa su tako policijski službenici Policijske postaje Labin jučer održali edukaciju djece dječjeg vrtića ''Pjerina Verbanac'' (Potpićan).

Na edukaciji, koja je provedena u sklopu akcije ''Poštujete naše znakove'',  63 djece imalo se prilike upoznati s osnovnim pravilima ponašanja u prometu, bez obzira da li sudjeluju u prometu kao pješaci ili kao putnici u osobnim automobilima.

 

Naglasak je bio na tome da se djeci ukaže na opasnosti koje ih očekuju u cestovnom prometu, a posebice su educirani o kretanju nogostupom, prelasku ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza, korištenju sigurnosnog pojasa i auto sjedalice, dok je svima prisutnima podijeljen i letak ''Auto sjedalica za sigurno dijete''.

Polaznici vrtića i jaslica prezentirali su policijskim službenicima makete raskrižja i semafora koje su sami izradili, a pokazali su i zavidno poznavanja prometnih propisa i ponašanja u prometu.

Budući je cilj ove i sličnih edukacija zaštita najugroženijih sudionika u prometu te povećanje sigurnosti istarskih prometnica, policijski će službenici i u narednom razdoblju nastaviti s provođenjem takvih preventivnih aktivnosti.



Stranica