Kriminalističko istraživanje zbog malverzacija zemljištem - nadopuna

Slika PU_I/novac02.jpg

Foto:  Ilustracija

 

Postupajući temeljem zaprimljenih kaznenih prijava oštećenog trgovačkog društva iz Pule, policijski službenici PU istarske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli, proveli su kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnovane sumnje da je na štetu trgovačkog društva počinjeno više kaznenih djela malverzacijama prilikom kupnje i prodaje nekretnina.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad pet osoba (1984., 1976., 1972., 1960., 1947. godište), zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela ''Zlouporabe položaja i ovlasti'' i ''Pomaganja'' u vezi s istim kaznenim djelom te će se danas, 9. travnja u zakonskom roku privesti istražnom sucu Istražnog centra Županijskog suda u Puli.

Uhićene osobe se sumnjiči da su, u ime oštećenog društva, kupovali poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su ranije osnovali i to po cijenama znatno višim od stvarne vrijednosti tih poslovnih udjela, te da su, također u ime oštećenog društva, prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina, u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih, dok su razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali za sebe.

Materijalna šteta nanesena trgovačkom društvu procjenjuje se na oko 30 milijuna kuna.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica